Nieuwsbericht

MZ moment!

Profielfoto van Redactie Studio MZ
7 november 2023 | 1 minuut lezen

Het was leuk en interessant om de groep AS’en te begeleiden tijdens deze intervisiebijeenkomst. We hebben de incidentmethode als leidraad gebruikt.

We hebben feitelijke casussen besproken: een ambtelijk secretaris brengt een werkelijke casus in. Daarna hebben de deelnemers informatie gevraagd om meer inzicht te krijgen. Het is dan niet de bedoeling om te vragen wat de incidentbrenger hierop geacteerd heeft. Dat komt op een later moment aan de orde.

Toen alle vragen waren gesteld, hebben we samen besproken hoe we de situatie zien aan de hand van: oorzaken, aanleidingen, de rol van de incidentbrenger en de betrokkenen.

Daarna hebben ze tips en tops meegegeven >> Ikzelf vind dit het leukste van de intervisie, want dan komen er vaak mooie en creatieve oplossingen, die te gebruiken zijn.

Tot slot is aan de inbrenger gevraagd hoe deze gehandeld heeft in de kwestie. En heeft de inbrenger gemeld wat deze gaat doen met de gegeven tips en tops.

Daarna hebben we gezamenlijk teruggekeken op het intervisiegesprek.

 

Men vond het fijn dat er samen met elkaar is gesproken. Ambtelijk Secretaris is een solistisch beroep. Ze vonden het prettig om met dezelfde ‘vakgenoten’ over ons vak te praten, die onbekend zijn met de organisaties, zodat er vrij en vertrouwelijk intervisie gehouden kan worden.

De sfeer was open en men voelde zich veilig in de groep. Kortom, voor herhaling vatbaar! 

- Inge van den Ende

Profielfoto van Wieteke Krol
6 maanden geleden
Profielfoto van Wieteke Krol
6 maanden geleden

Hoi Inge, 

Wat ontzettend leuk dat het zo'n succes was. Staat de volgende bijeenkomst alweer gepland? 

Groetjes Wieteke