Nieuwsbericht

Trainer in beeld: Michiel van Vliet

Profielfoto van Redactie Studio MZ
27 december 2023 | 1 minuut lezen

Michiel van Vliet is een ervaren communicatie- en gedragstrainer, teamcoach en medezeggenschapstrainer. Hij is mede-eigenaar en adviseur-trainer bij Zetje dat is ontstaan vanuit zijn passie om het beste uit anderen te halen.

Een bak aan ervaring

Michiel is zelf in de zorg begonnen als ziekenverzorger, daarna heeft hij zich verder geschoold en gewerkt als verpleegkundige en verpleegkundig praktijkdocent. Met veertien jaar aan praktische medezeggenschapservaring binnen een grote OR van een ziekenhuis als secretaris, voorzitter en beleidsmedewerker, wil hij anderen graag helpen met hun vragen rondom medezeggenschap in de zorg.

Eigenschappen

Energiek, eerlijk, dynamisch, inspirerend en strijdlustig zijn kenmerkende eigenschappen van Michiel.
Hij is erg behulpzaam, mensgericht en heeft een natuurlijke aanleg om in en met groepen te werken en samen te werken. 'Handvatten bieden bij het uitstippelen van een route vind ik belangrijker dan invloed hebben op de route zelf. Daarin ben ik praktisch en erg creatief.'

In het moment

Michiel zegt wat hij ziet en ervaart. Zonder oordeel, in het hier en nu, gericht op spiegelen, confrontatie en bewustwording. Als trainer en coach maakt hij bespreekbaar wat vaak onbesproken blijft.

Kennis delen

Michiel is naast trainer ook een schrijver. Zo heeft hij verschillende boeken geschreven: Zetje vragen op een rij! en Zetje feedback in!. Twee praktische boeken die de OR helpen om doelgericht vragen te leren stellen en om eenvoudig effectieve feedback te geven. Op de website van Zetje kun je hierover meer informatie vinden. Er is ook een gratis app ontwikkeld waar je heel veel informatie als medezeggenschapper in de zorg (VAR) kunt vinden.