Nieuwsbericht

MZ-moment!

Profielfoto van Rolf de Wilde
12 oktober 2023 | 1 minuut lezen

'Hoe goed ken je elkaar echt?' was een vraag die ik stelde in een twee daagse training. In eerste instantie antwoorde de groep met 'goed' en dan vooral werk gerelateerd.                     

Om elkaar persoonlijk beter te leren kennen, heb ik hen voor de trainingsdag gevraagd om mij een muzieknummer door te geven wat bij hen past.
Ik heb de nummers in willekeurige volgorde laten horen en ieder gevraagd voor zichzelf te noteren bij wie welk nummer hoorde. Na alle nummers te hebben beluisterd heb ik 1 voor 1 gevraagd wie iedereen dacht dat bij welk nummer hoorde.

Nadat alle leden zich hadden uitgesproken heb ik gevraagd van wie de gekozen nummers echt waren en wat de reden was van hun keuze.

Een prachtige openbaring om te ervaren dat, door muziek en de persoonlijke verhalen achter een muziekkeuze, mensen elkaar beter leren kennen.
Muziek maakt het makkelijker om met elkaar in gesprek te gaan over onze persoonlijkheden en zegt iets over wie we zijn... én soms zelfs waarom we doen zoals we doen.         

- Rolf de Wilde         

Gekozen nummer

De uitleg hierbij

Glory - Gabriels   Hier kan ik mij heerlijk bij ontspannen
You’ll never walk alone - Lee Towers    Ik heb ervaren wat het is om niet alleen te hoeven staan
Soldier on - Di-rect  Heeft mij op de been gehouden op moeilijke momenten
The writing on the wall - Iron maiden  Dit nummer herinnert mij eraan dat ik af en toe stil moet staan bij mezelf en mijn omgeving en weerspiegelt mijn kijk op zaken..
Alles is liefde - Blö​f.  Dit nummer geeft mij rust.