Nieuwsbericht

1 juli 2023: een prachtige dag!

Profielfoto van Walter Gouw
1 juli 2023 | 1 minuut lezen

Als wielerliefhebber wil ik graag met jullie delen dat 1 juli 2023 een prachtige dag is. Zes weken geleden had ik een klein ‘wielerongelukje’; van de fiets gevallen, pols gebroken en 6 weken gips. Gisteren is het gips er af gegaan en ik kan dus weer een ritje gaan maken.

En vandaag staan we aan het begin van het grootste wielerspektakel van het jaar; de Tour de France. Wat een prachtige dag!

Wielrennen heeft alles wat sporten mooi maakt. Niet die voetballer die bij het minste of geringste contact als een stervende zwaan op de grond valt. Nee, geef mij maar de wielrenner die deelneemt aan de Tour de France. Dat zijn de echte topsporters. Ze hebben een optimale voorbereiding door een zeer intensief trainingsprogramma te volgen zodat ze fit aan de start staan. Samen met hun wielerploeg bedenken ze een wedstrijdplan en houden ze koers. En ze geven niet op; ze klimmen weer op de fiets als ze vallen, op hun tandvlees haken ze aan bij een kopgroep die net iets te hard fietst en op mentaliteit gaan ze door om toch de top van die steile berg te halen. En uiteindelijk gaan ze samen over de eindstreep op de Champs Elysees in Parijs. Wat een heroïsch en euforisch gevoel moet dan geven!

Het inspireert me enorm. Net als het OR-werk. Ook in het OR-werk gaat het om een goede voorbereiding (weten wat je inzet is; weten waar je voor gaat) zodat je ‘fit’ aan het overleg begint. Zeker zo belangrijk is het om als OR koers te blijven houden (vanuit jullie leidende principes , waar jullie voor staan) en om niet op te geven (als de OR weer met de zoveelste reorganisatie wordt geconfronteerd en de oplossing weer in een nieuwe managementmode of model wordt gevonden). En samen als OR-team bedenk je een ‘wedstrijdplan’ om resultaat te boeken (invloed te hebben) en samen (als OR-team en met de WOR-bestuurder) de eindstreep te halen.

Wat inspireert jou op deze prachtige 1 juli 2023 aan het OR-werk?

Heb een mooi weekend!

 

Walter