Nieuwsbericht

MZ moment!

Profielfoto van Wieteke Krol
10 april 2024 | 1 minuut lezen

De eerste training bij Waterschap Vechtstromen was een tweedaagse starttraining met flink wat nieuwe leden. We hebben daarin dus vooral de basis WOR behandeld en ze hebben samen stilgestaan bij hoe ze met elkaar willen samenwerken. De bestuurder sloot later ook nog aan en ook dat was een waardevolle (nadere) kennismaking. 

In de voorbereiding op de tweede training waren we in eerste instantie uitgekomen op onze welbekende Serious Game, omdat ik de indruk had gekregen dat ze aan de slag wilden met de onderlinge samenwerking en met de samenwerking met de bestuurder. Vrij kort van tevoren bleek dat de vraag eigenlijk anders was, meer inhoudelijk; Hoe lezen we (ingewikkelde en uitgebreide) stukken en hoe zorgen we dat we daar op de juiste manier naar kijken? Daarvoor was het uiteraard erg belangrijk dat ze helder hadden/kregen, hoe ze naar de organisatie wíllen kijken, dus door welke bril kijk je naar de stukken? Wat vinden jullie als OR belangrijk? Waar wil je op letten als je de stukken leest? En, vervolgens, wat voor vragen stel je dan? 

Tijdens de training hebben we ons dus gericht op die vragen en daar zijn mooie (eigen) uitgangspunten uit naar voren gekomen en de OR heeft voor zichzelf handvatten gevonden waaraan ze zich kunnen vasthouden bij het lezen van de stukken. Dat gaf en geeft overzicht en focus. 

- Wieteke Krol

 

 

'We hebben een fijne, leerzame (vervolg)training gehad. We hebben jullie flexibiliteit in het maken van een programma op maat enorm gewaardeerd.Wieteke is een zeer capabele trainer die in staat is om mee te denken met de wensen van de organisatie. De afgelopen training was een praktisch vervolg op de theorie van de eerste training die we bij het starten van de nieuw gekozen OR hebben gevolgd. We hebben veel handvaten gekregen voor het behandelen van de stukken, wat ons enorm helpt bij het uitbrengen van een advies.'
OR vechtstromen